Ouderenzorg

Bij het ouder worden, treden er veranderingen op in het menselijk lichaam, dit kunnen klachten zijn aan het beweegapparaat maar ook chronische aandoening(en). Bij ouderen gaat het vaak om meer problemen tegelijk: onder andere geheugenverlies, hartproblemen, een beroerte, COPD, somberheid, eenzaamheid, diabetes, slecht zien, duizeligheid of moeilijk lopen. Deze klachten maken het dagelijks leven moeilijker.

Het doel van ouderenzorg is mensen te ondersteunen bij het ouder worden. Deze ondersteuning helpt ouderen zelfstandig te leven in een vertrouwde omgeving. Ook kan deze zorg de naaste (partner/ mantelzorger) ontlasten. Wij kunnen ons onder andere richten op het behoud/ verbeteren van de spierkracht, coördinatie, balans, mobiliteit en het uithoudingsvermogen.

Diverse medewerkers van Fysiodé richten zich op het behandelen van ouderen. Wij behandelen vanuit onze dependances, komen bij mensen aan huis en binnen verzorgingshuizen. Wij hebben nauw contact met (para)medici binnen Deventer en omstreken zoals de ergotherapeut, praktijkondersteuner van de huisarts en de diëtist. Zo werken wij aan het opzetten van een optimaal behandelplan rondom de cliënt.